Buren, een bijzonder dorp op Ameland!

Ritskemooi Colourrun

Ga terug

Eindelijk is het zover!!  De allereerste Ritskemooi Colourrun!!

  • Hoe werkt de Ritskemooi Colourrun?

Het doel van de Ritskemooi Colourrun is gezondheid en geluk te bevorderen door mensen bij elkaar te brengen en samen deel te nemen aan een fantastische run of walk. Je begint aan de Colourrun en onderweg passeer je een aantal kleurzones. Bij de START krijg je je eigen zakje poeder en tellen we met elkaar af naar dè massale kleurengooi.

Bij de Ritskemooi Colourrun draait het niet zo zeer om je hardloopprestatie, maar om een unieke ervaring en een moment van geluk en plezier beleven. Het is een run zonder tijdsregistratie en dat maakt dat deze run in Buren geen verliezers kent!

De Ritskemooi Colourrun kent maar twee regels:

1:            draag een wit of licht T-shirt aan de start,
2:            Finish ondergedompeld in de vrolijkste kleuren!

Gezondheid
De Ritskemooi Colourrun draait om plezier hebben! Meer dan de helft van alle lopers heeft nog nooit meegedaan aan een hardloopevenement.

Geluk
We hopen dat deelname aan de Ritskemooi Colourrun iedereen vrolijk maakt!

Individuele runners
De achtergrond en reden voor deelname van alle Ritskemooi Colourrunners varieert enorm. Maar wat alle deelnemers gemeen hebben, is dat iedereen als winnaar over de finish gaat. Omdat de Ritskemooi Colourrun zonder tijdsregistratie werkt, kent deze Ritskemooi Colourrun geen verliezers. Het is een hardloop evenement voor iedereen, van jong tot oud van beginner tot ervaren Runner.

Veel gestelde vragen en antwoorden
Kan ik mee rennen met een kinderwagen en kinderen?
Onder 1 voorwaarde…. Als je bereid bent om als aller hipste moeder/vader over de finish te gaan!!

Moet ik een ervaren hardloper zijn om mee te doen?
Nee!! Bij veel hardloopevenementen gaat het om tijd en performance. Bij de Ritskemooi Colourrun gaat het louter om het beleven van een te gekke kleurrijke run of walk met familie en vrienden. Je mag rennen, wandelen, huppelen, dansen, waar jij je goed bij voelt! Er zijn geen leeftijds grenzen.

Er is 1 regel waar iedereen zich aan dient te houden, renners links, wandelaars rechts!

Wordt de Colourrun of walk getimed?
Nee, dit is geen getimed hardloopevenement. Deelnemers hebben zelfs vaak de neiging om op hun gemak de kleurenzones te passeren. Voor degene die wel benieuwd zijn naar hun eindtijd raden wij aan zelf de tijd bij te houden.

Is het kleurpoeder veilig?
Bij deze Colourrun of loop zal gebruik worden gemaakt van veilig en gecertificeerde kleurpoeders.

Hoe wordt het kleurpoeder gemaakt? Doet het pijn of kan ik er schade van oplopen?
Het poeder wordt gemaakt van natuurlijk gekleurd maiszetmeel en bakpoeder. Het is geheel biologisch afbreekbaar. Wij adviseren alle Runners nadrukkelijk om afstand tot het lichaam te houden bij het gooien van het kleurpoeder. Wij als Dorpsbelang Buren houden er uiteraard ook rekening mee bij de kleurengooi momenten tijdens het evenement. Ook richten onze werpers zoveel mogelijk op het onderlichaam van alle deelnemers.

Beinvloeden de “kleurenzones” je ogen of je ademhaling?
Het poeder wordt gemaakt van natuurlijk gekleurd maiszetmeel en bakpoeder. Zoals met alle soorten stof wil je dit natuurlijk zoveel mogelijk uit je ogen en mond houden. Wij raden iedere runner dan ook zeer sterk aan een bril of zonnebril te dragen voor je ogen te beschermen en een bandana, sjaaltje of mondkapje te dragen voor je mond.

Deelnemers met lenzen raden wij sterk aan bescherming in de vorm van een veiligheidsbril of duikbril te dragen! Deelnemers met astma raden we sterk aan een mondkapje of bandana te dragen.

Verpest het poeder mijn kleren of haren?
Het kleurpoeder is meestal goed te verwijderen. Met zoals alles dat vuil is: Hoe eerder je wast, hoe beter het uit je kleren gaat. We raden je aan om kleren te dragen die het niet erg vinden om wat extra kleur te krijgen. Houd er rekening mee dat de verf lastiger uit te wassen is op plekken waar je zweet. De Ritskemooi Colourrun is niet aansprakelijk voor eventuele kleuren die niet goed uitgewassen kunnen worden. Mocht je de kleuren na het event graag in je shirt willen behouden als aandenken, dan kan je hem met azijn inspuiten en daarna strijken. Echter als je dan je shirt nog vaak wast zal het kleurpoeder wel vervagen.

Wanneer je van te voren babyolie aanbrengt op je haar was je het poeder er makkelijker uit! Daarnaast dragen veel runners een bandana of een zonnebril.

Kan ik een telefoon of camera meenemen om foto’s te maken?
Jazeker! Je kunt de hele walk en run gekke en kleurrijke foto’s schieten als aandenken!
Bescherm je camera en/of telefoon echter wel tegen het verfpoeder, door deze tussendoor bijvoorbeeld in een afsluitbare zakje te doen.

Zijn er “schoonmaak mogelijkheden” bij de finish?
Deze mogelijkheid hebben we helaas niet, je zou voor de zekerheid handdoeken mee kunnen nemen voor in de auto (zie het als naar huis rijden in je natte zwembroek/badpak na een middagje zwemmen). Het is zelfs grappig om gekleurde mensen over straat te zien gaan na de Ritskemooi Colourrun!

Wat kan ik het beste dragen tijdens de Ritskemooi Colourrun?
Wij raden alle deelnemers aan oude kleding en schoenen te dragen. Een wit of licht T-shirt waarop je alle kleuren kunt verzamelen. Ook raden wij alle runners aan tijdens de Ritskemooi Colourrun een bril en of mondkapje (bijv. een Bandana) te dragen ter bescherming.

Mag mijn hond of ander dier meedoen?
Nee, er zijn GEEN DIEREN toegestaan.

Heb je je antwoord niet gevonden? Stuur een mail met je vraag naar fcburen@live.nl